برخورد با فوبیای دندانپزشکی

 

 

چگونه با فوبیای دندانپزشکی برخورد کنیم؟


اگر شما از آن دسته افرادی هستید که از رفتن به دندان پزشکی هراس دارند، بهتر است بدانید به خاطر این ترس آسیب های جبران ناپذیری به دندان خود وارد می کنید که در نهایت منجر به از دست دادن دندان هایتان می گردد.اگر به سلامت دندان های خود علاقه دارید با ما همراه باشید ما نکاتی را به شما پیشنهاد میکنیم که با رعایت آن بر ترس خود غلبه کنید.


1. خودتان دندانپزشک تان را انتخاب کنید.
اغلب افراد به خاطر خاطرات تلخ گذشته از دندانپزشکی می ترسند, پس بهتر است قبل از هر چیز شما دندانپزشکی را انتخاب کنید که می توانید با او ارتباط برقرار کرده و با او احساس راحتی و آرامش کنید. این کار باعث می شود بسیاری از فشارهای روانی و ترسی که در وجود شما وجود دارد کم شود و با آرامش روند درمانی خود را طی کنید. [
چگونه یک دندانپزشک خوب انتخاب کنیم؟]


2. با دندانپزشک خود در مورد ترسی که دارید صحبت کنید.
بهتر است قبل از رفتن به مطب دندانپزشک و در هنگام گرفتن وقت به صورت تلفنی و یا حتی قبل از شروع درمان با دندانپزشک در مورد ترسی که دارید صحبت کنید.  با این کار شما از نظر روانی تخلیه شده و بر روی خود تسلط پیدا می کنید. از طرف دیگر دندانپزشک با شما صحبت میکند و به شما اطمینان می دهد تا به آرامش برسید و هنگام کار بر روی دندان شما با احتیاط بیشتری عمل می کند و سعی می کند آرامش شما را حفظ کند.


3.هنگام مراجعه به دندانپزشکی یکی از اطرافیان خود را به همراه داشته باشید .
هیچ گاه به تنهایی به دندانپزشکی نروید. داشتن یک همراه خوب به شما اطمینان قلبی می دهد و باعث آرامش شما و تسلط بر ترس از دندانپزشکی می شود. سعی کنید شخصی را با خود به همراه ببرید که به شما آرامش دهد و شخصی نباشد که مانند شما فوبیای دندانپزشکی داشته باشد.


4. علت ترس خود را با ذکر دلیل بنویسید.
نوشتن در مورد هر مسئله ناراحت کننده ای باعث تخلیه روانی شما شده و به آرامش دست پیدا خواهید کرد. در مورد فوبیا یا ترس از دندانپزشکی نیز این مسله صدق می کند. بهتر است شما علت ترس خود را با دلیل نوشته و قبل از شروع روند درمانی آن برگه را به دندانپزشک بدهید و او را از ترس های خود مطلع کنید.این مساله باعث می شود پزشک شما با شناخت ترس تان به شما کمک موثرتری بدهد.


5.در مورد روند درمانی خود از دندانپزشک سوال کنید.
ترس واکنش آدمی در برابر ناشناخته هاست؛ پس برای اینکه بر ترس خود غلبه کنید بهتر است نسبت به روند درمانی خود شناخت پیدا کنید. قبل از شروع پروسه درمان از پزشک خود در مورد روند درمانی خود سوال کنید. این کار به شما کمک می کند که به پزشک اطمینان پیدا کنید و آرامش و اعتماد به نفس از دست رفته خود را به دست بیاورید.


6. غلبه بر ترس در اتاق انتظار
یکی ار راه های غلبه بر ترس از دندانپزشکی این است که هنگامی که در اتاق انتظار، منتظر رسیدن نوبت خود هستید به جای مرور کردن خاطرات بد دنانپزشکی به یک موسیقی آرام بخش گوش دهید و سعی کنید به مسائلی غیر از دندانپزشکی فکر کنید.خاطرات و لحظه های خوب زندگی خود را مرور کنید و یا مشغول خواندن مجله و یا کتاب محبوبتان شوید تا زمان انتظار در مطب برای شما با آرامش سپری شود.


7. استفاده از مسکن و آرام بخش
شما می توانید برای غلبه بر ترس و اضطراب خود زیر نظر دکتر دندانپزشک از داروهای مسکن و آرامبخش استفاده کنید. این نکته را فراموش نکنید که از مصرف خودسرانه ی این دست داروها پرهیز نمایید؛ زیرا پزشک شما با توجه به وضعیت فیزیکی و روانی شما داروی خاصی را تجویز می نماید و استفاده خودسرانه از این دست داروها باعث آسیب به شما می شود. این را بدانید که داروهای مصرفی در دندانپزشکی داروهایی هستند که سریع عمل می کنند و بلافاصله بعد از پایان یافتن درمان اثر خود را به سرعت از دست می دهند.


8. تکنیک آرام بخش نفس های عمیق
اگر شما از آن دسته افرادی هستید که با استفاده از داروهای مسکن و آرام بخش مخالف هستید و یا منع مصرف این نوع داروها را دارید می توانید از روش های دیگر برای رسیدن به آرامش استفاده کنید.یکی از این روش ها مدیتیشن قبل از رفتن به مطب دندانپزشکی است که باعث آرامش شما خواهد شد. اگر زمان کافی برای انجام آن را نداشتید می توانید هنگامی که در مطب دندانپزشکی در نوبت هستید شروع به کشیدن نفس های عمیق کنید تا بتوانید بر اضطراب خود چیره شوید.
این روش به این شرح است: یک نفس عمیق و طولانی بکشید و قبل از آن که بازدم خود را به بیرون بدهید به یک خاطره خوب فکر کنید. این کار را تا زمان رسیدن به آرامش تکرار کنید تا از استرس رهایی پیدا کنید.


9. بین روند درمانی خود استراحت کوتاه کنید.
گاهی اوقات ممکن است به خاطر نوع درمان شما روند درمانی طولانی شود.  بهترین کار این است که از پزشک خود بخواهید هر زمانی که احساس نیاز به استراحت کردید درمان را متوقف کند و شما استراحت کرده و دوباره درمان را آغاز کنید؛ با این کار می توانید بر ترس خود غلبه کنید.


10. عدم استفاده از مواد کافئین دار
از نوشیدن نوشابه های کافئین دار قبل از مراجعه به دندانپزشکی پرهیز کنید. زیرا کافئین موجود در این نوع نوشابه ها بر روی اعصاب شما اثر گذاشته و باعث تحریک پذیری و عصبی شدن شما خواهد شد.

 

دکتر نوید صرافی راد

 

دکتر نوید صرافی راد 6896 بازدید 1396/01/07 1 نظر

دیدگاه کاربران

;





;

رفتن به بالا

لطفا کمی صبر کنید ...